Handlekurv

Handlekurven din er tom

Siste nytt

Fra fruktbar jord

Bykjøkken

Svensken

Om å bake

En himmel full

En himmel full av surdeig

Foto (profilbilde): Ulla Westbø

Hei, Ida! Fortell litt om deg selv.

Jeg heter Ida Julie Mørk Albertsen, er 42 år, gift og har to barn.

På fritiden min liker jeg å lese, forsøker å avle frem et par spiselige vekster i hagen min (rabarbra går bra, gressløk går også bra, tomater er jeg ikke helt sikker på enda), lage mat og å bake med surdeig.

Surdeigstarter 

 

Det ryktes at du er spesielt opptatt av surdeig. Stemmer det?

Surdeig er det første jeg tenker på om morgenen og det siste jeg tenker på om kvelden. Da den første surdeigstarteren min så dagens lys, sommeren for 6 år siden, var det altså så magisk at jeg ikke visste hvilken vei jeg skulle snu meg, så da ble den eneste veien videre å dykke ned i starteren og forsøke å produsere noe spiselig.

Det tok sin tid, og jeg må nok, med hånden på hjertet, si at jeg har gått i alle de fellene og gjort alle de feilene man kan gå i når det kommer til å bake elendig surdeigsbakst, men så fantastisk mye som jeg har lært av dette! 

 

Hvordan deler du kunnskapen din med andre?

I løpet av denne prosessen vokste det etter hvert fram en trang til å videreformidle kunnskapene mine og spre det sure budskap, slik at andre også kunne få muligheten til å oppdage hvordan surdeigsbakst beriker ganen og livet. Ferske surdeigsbrød er en hverdagsluksus jeg unner alle!

De som er interesserte i surdeig kan finne meg på Instagram som @surdeigshimmelriket.

Min pasjon for surdeig har også gjort at jeg har startet nettportalen www.surdeigskurs.no, hvor jeg legger ut hvilke surdeigskurs jeg til enhver tid holder. Mitt ønske er at det å spise ferske surdeigsbrød skal bli minst like tilgjengelig som kneipen fra butikken. 

 

Og nå er du i tillegg en del av heymelaget?

I heyme har jeg ansvar for rekruttering og faglig oppfølging av heymebakere; noe som er utrolig spennende med tanke på hvor mange flinke folk det er der ute.

 

Og hvorfor bør man bli en heymebaker?

Fordi heyme.no er et genialt konsept for å spre hverdagsluksus, skape lommer av nabolagslykke og en super mulighet for heymebakere til å bygge nettverk. 

del på:

Nyere post

Legg igjen kommentar

Translation missing: nb.general.search.loading