Handlekurv

Handlekurven din er tom

Siste nytt

Fra fruktbar jord

Bykjøkken

Svensken

Om å bake

En himmel full

Fra fruktbar jord til næringsrikt bord

 Norsk urkorn
I slutten av mai var vi på besøk hos Eirin Fagerås på Østre Øiestad Gård i Trøgstad. Eirin er, ved siden av å være én av våre heymebakere, daglig leder av Norsk Urkorn, som driver med økologisk kornproduksjon. Siden oppstarten av heyme, har vi hatt gleden av å samarbeide med Norsk Urkorn, og mange av våre heymebakere baker nå fast med Dala landhvete, emmer, spelt og svedjerug, som ankommer våre heymebakere enten via direkte levering eller med posten. Gjerne i 25-kilos sekker.

Surdeigstarer-kit fra Briksdal baker

Ønsker du å vite mer om de ulike konsortene til Norsk Urkorn, kan du se denne videoen. "Melet? Jeg elsker det. Har faktisk gått bort fra alle andre sorter, og baker kun med mel fra Norsk urkorn nå. Dala landhvete er en favoritt, både hva gjelder smak og bakeegenskaper, og svedjerugen er elsket av starteren min, mens emmer er en smaksfavoritt. Love it - på godt norsk." Surprise mikrobakeri

Hos Briksdal baker får du snart kjøpe surdeigstarterkit, på mel fra Norsk Urkorn ->

Ingen snarvei
Det finnes ingen snarveier for å kunne produsere urkorn av høy kvalitet, og det følges nøye med gjennom hele prosessen, fra kornet sås og til det ender opp hos forbrukeren. Her brukes det blant annet husdyrgjødsel i stedet for kunstgjødsel og forebyggende tiltak fremfor sprøyting. 

Selve produksjonen foregår på Østre Pavestad Gård i Søndre Høland og Østre Øiestad Gård i Trøgstad, og på noen utvalgte gårder i nærområdet.

Gårdsbutikk Norsk Urkorn

Eget utsalg
Med unntak av enkelte utvalgte butikker i østlandsområdet, står Norsk Urkorn selv for salg av melet. Det leveres både via egen nettbutikk og Rekoringen. 

Du kan selvfølgelig også handle direkte, hvis du legger turen til Norsk Urkorns gårdsbutikk på Øiestad Gård. Foruten mel, anbefaler vi da at du også kjøper med deg et av Eirins supersaftige brød med spelt og valnøtter.

Speltbrød med valnøtter fra Norsk Urkorn

Peder fra heyme fikk selv smake på det nydelige brødet, da Eirin bød på lunsj, og fikk sånn sett oppleve Norsk Urkorns slagord «Fra fruktbar jord til næringsrikt bord!»

Ikke verst å kunne by på nybakt brød med spelt fra egen åker. Så får det heller være at valnøttene var langreiste.

del på:

Eldre post

Legg igjen kommentar

translation missing: nb.general.search.loading