Handlekurv

Handlekurven din er tom

Et helt enkelt surdeigsbrød
Om du skal starte opp med baking av surdeigsbrød kan denne oppskriften være grei å bruke. Det gir et saftig og smakfullt brød, som holder seg godt. Når det gjelder fremgangsmåten har jeg her beskrevet en måte å gjøre det på, og selv om du ikke følger steg for steg kategorisk kan du allikevel få til et godt sluttprodukt.  


Ingredienser:
400 gram økologisk dala landhvete
100 gram økologisk emmer
370 gram vann
100 gram moden surdeigsstarter
  10 gram salt

Slik går du frem:
1. Bland sammen alt av ingredienser men hold tilbake saltet. La stå 1 time
2. Kna inn saltet i deigen så det blander seg godt inn. La stå en halv time
3. Strekk og brett deigen så du får en stram og fin overflate. La stå i en halv time
4. Repetere steg 3 2 ganger til, slik at du tilsammen kjører strekk og brett 3 ganger. Etter runde 3 la deigen hvile i 1 time.
5. Velte deigen ut på et bakebord og stramme den opp ved å rotere deigen på bordet, bruke gjerne deigskrape til dette formålet. La deigen hvile i cirka 10 minutter.
6. Forme deigen og legge den med sømmen opp i hevekurv. La deigen hvile noen timer på benk før den settes i kjøleskap for hvile i minimum 12 timer
7. Sette ovn på maks og forvarme med pizzastål/pizza sten eller lignende i minimum en halv time.
8. Skru ned temp til 250 grader, snitt brødet og sette det rett på stål/sten. Helle 2-3 dl med vann i et bakebrett for å tilføre fuktighet i første del av baking. Etter 20 min ta slippe ut damp og ta ut stekebrett med eventuelt restvann. La det steke i 15 minutter til.
9. Ta ut brødet og la det hvile i minimum 30 minutter (om du klarer) før du bryter skorpen

Vel bekomme, håper det smaker.

Translation missing: nb.general.search.loading