Handlekurv

Handlekurven din er tom

Gulrotstykker med havregryn av Surdeigshimmelriket
Her skal du få oppskriften på disse supergode gulrotstykkene. Denne deigen liker jeg å sette på kvelden i 19.00 tiden, så bretter jeg litt på deigen når jeg er innom kjøkkenet og henter meg litt snacks i løpet av kvelden. Hvis du har en kjølig bod er den perfekt å sette deigen inn i over natten. Dermed kan du steke rundstykkene til frokost dagen etter. Hvis du heller vil sette deigen i kjøleskapet er det helt fint, men da trenger den å stå noen timer i romtemperatur etter at den er formet og lagt i hevekurven.

Ingredienser:
450 gram siktet hvetemel
100 gram havregryn
1 liten gulrot, raspet
100 gram surdeigstarter
375 gram vann
litt salt

Hvis du vil tilføre litt ekstra gulfarge, kan du tilsette litt gurkemeie i deigen (1 ts er nok) så får brødet en gul fin farge. 


Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene unntatt saltet.
⌚ La deigen hvile ca. 30 minutter. Strø salt over deigen og knip det godt inn i deigen. Bruk litt vann på fingrene så går det lettere.
⌚ La deigen hvile ca. 30 minutter.Strekk og brett deigen.
⌚ La deigen igjen hvile ca. 30 minutter. Strekk og brett deigen enda en gang.
⌚ La deigen hvile 30 minutter til mens du finner frem en rund hevekurv. Du kan også bruke et dørslag med et kjøkkenhåndkle i. Strø kjekkenhåndkle eller hevekurven godt med havregryn. Bruk masse havregryn så er du sikker på at deigen ikke setter seg fast.
⌚ Form deigen rund 🔵 og legg den i hevekurven. Settes kjølig til dagen etter.

Når du nå skal steke den, hvelver du deigen på et bakepapir som du har strødd med litt havregryn. Deretter deler du deigen i 9-12 stykker, flytt litt på dem så de har litt rom mellom seg. 


Stekes på 250 grader C i ca. 25 minutter.

Vel bekomme :-)

Translation missing: nb.general.search.loading