Slik lager du dansk koldskål

1 ferskt egg
2 ss sukker
1 teskje vaniljesukker
1/2 liter kefir
1/2 sitron
Visp sammen sukker, vaniljesukker og egg til luftig eggedosis. Tilsett kald kefir og sitronsaft. Rør forsiktig sammen. Hell blandingen i 2 skåler, ha i kammerjunkere og topp med friske bær
Koldskålen nytes best kald og bør spises samme dag. Blandingen kan skille seg hvis den står. Oppskriften gir ca 2 porsjoner.
Forslag til toppinger


Bringebær og hakket pistasj Blåbær og revet sitronzest
Andre gode smakskombinasjoner
En ekte sommerskål: Koldskålblanding og kammerjunker med friske jordbær, toppet med noen blad sitronmelisse.
En syndig dessertskål: Koldskålblanding og kammerjunker med friske bær, toppet med noen kuler vaniljeis.
En spennende koldskål: Mose bær i selve koldskålblandingen og toppe med kammerjunker og det du måtte ønske.