Handlekurv

Handlekurven din er tom

Pretzels av May Tonjes surdeig
Om du aldri har bakt pretzels er tiden moden for det. Disse er bakt med surdeig og gir en saftig pretzel med en sprø skorpe, like god til hverdag som til fest.

Ingredienser
100-150g bakeklar lys surdeigsstarter
500g hvetemel
25g rårørsukker
10g salt
350g vann
50 g natron

Slik gjør du
Bak 50g natron på 120 grader i ovnen i en time. Bruk alu folie som underlag. Dette skal brukes i laken som kringlene trekkes i


Bland alle ingredienser, unntatt natron, godt sammen, enten for hand eller i maskin. Dekk deigen til og la heve i romtemp i 3-4 timer, alt etter temp I rommet, den skal vokse godt. Sett den i kjøl over natta (tørker lett ut på toppen så dekk gjerne med plastpose)

Bakedag:
Rett fra kjøleskap: Rull ut 15-20 pretzel, alt etter hvor store du vil ha dem, og form til kringler. Legg de på bakepapir til heving. NB! Deigen er Ganske bløt og de henger seg lett fast I bakepapiret, så dryss gjerne mel på før de legges til heving.

Imens de hever koker du opp 2 l vann med den bakte natronen og 50 gram sukker. 

Jeg bruker wokpanna til dette, da får jeg 4 stk i gryta om gangen. Jeg lar dem trekke ca 30 sek på hver side. Vannet fosskoker ikke, det simrer

Så stekes de på varmluft 210 grader I 10-15 min før jeg legger de over på rist og steker ca 5 min ekstra for ekstra sprøhet.

Nytes varme med noe godt i glasset 😊 + en god ostedipp

translation missing: nb.general.search.loading